מרקיזות מעוצבות
מהן מרקיזות? עבור מי הן מיועדות ומדוע הן נחשבות לסוככי ההצללה המדוברים ביותר בעידן המודרני? מה מייחד אותן מסוככי הצללה אחרים?
מרקיזות מעוצבות הן סוככי הצללה, כפי שרמזנו בפתיחת דברינו. בשונה מיתר סוככי ההצללה, גודלם קטן, והן משלימות צורה של קובייה סימטרית: המשטח הקדמי שווה בגודלו למשטח העליון. ביניהם ישנו קדקוד מעוגל. הרעיון הוא להתקין את זה מעל החלון, כך שהחלק העליון ביותר של המרקיזה דואג לצל מעל ראשיכם, והחלק הקדמי האנכי אחראי להגנה מפני קרינת שמש ישירה. אז עבור מי נועדו סוככי מרקיזה? מי צורך אותם, על פי רוב?
מרקיזות לחברות אדריכליות
חברות אדריכליות רבות הבינו את הפוטנציאל שבבניית בניינים עם פתרונות הצללה סימטריים בכל דירה. כשהחלון נראה מעוצב, וכל הבניין מציג עיצוב עקבי של מרקיזות דקורטיביות זה ללא ספק מושך את עיניהם של דיירים פוטנציאליים ומאפשר לאדריכל להביע את האני מאמין שלו בעיצוב. כיום חברות אדריכליות רבות כוללות את רכישת המרקיזות בסל הקניות שלהן ממש כמו רכישת זגוגיות ומעקי מתכת קדמיים למרפסות.
מרקיזות לדייר הפרטי
בתחום הדיור הפרטי ישנם 2 סוגי דיירים שרוכשים מרקיזות מעוצבות: דיירים בבתים צמודי קרקע, לרוב בסביבות חקלאיות, ודיירי בניין בודדים. הראשונים עושים זאת בעיקר כדי להגן על דלת הכניסה שנמצאת בסביבה חקלאית. סביבה זו סופגת ראשונה את האקלים החם שצפוי לגרום נזק להתקני כניסה כמו שערים ודלתות חוץ. הפרגולה במקרה זה אינה רק אמצעי הצללה אלא גם פתרון הגנה על רכיבי הכניסה למבנה. דייר הבניין הוא לקוח שונה לחלוטין. מדובר בדייר שלא גר בבניין אשר תוכנן עם מרקיזות מעוצבות בפאן האדריכלי, אך בשונה מיתר הדיירים הוא רוצה שבדירה שלו תוצב מרקיזה. בישובים ובערים מסוימים ומסוימות יש צורך לפנות לוועדת שימור חזות פני היישוב במקום המגורים ולוודא שהדבר אפשרי בבניין. בחלק ממקומות הישוב ישנם חוקי שימור שלא מאפשרים הצבת פרגולה במרפסת בניין. במקרה כזה אפשר לבדוק אם ניתן להציב במרפסת של חדר צדי שאינו פונה לרחוב הראשי.
מרקיזות לעסקים ומוסדיים
ישנם מוסדות ובתי עסק אשר אצלם התקנת מרקיזות מעוצבות היא ממש סימן היכר: בנקים אשר הכספומטים שלהם מותקנים בקרן הרחוב ולא בתוך מבנה, מכשירי דואר מט, וכן עסקים זעירים בתחום המזון כמו מזנונים ומיני קיוסקים, בהם נהוג להתקין מרקיזה מעוצבת מעל עמדת המוכר.